Què fem?

Ens reunim amb els nois i noies, principalment, els dissabtes de 4 a 6 de la tarda al cau, tot fent jocs, dinàmiques, sortides, tallers o xerrades, segons cada grup d’edat, per tal de poder dinamitzar els projectes escollits per cada unitat, seguint els valors que l’escoltisme promou.

Al mateix temps, des de l’Agrupament, impulsem una sortida de cap de setmana per unitat cada trimestre, sortides a la natura d’un dia, excursions i trobades familiars (el dinar familiar de principi de curs, la trobada de Nadal, la Calçotada…).

DSC06400.JPG

A l’AEiG Arrels també organitzem algunes activitats per tal de poder treure’n uns beneficis econòmics, que ens serveixen per finançar els projectes de cada unitat i de tot l’Agrupament. A més a més, aquestes activitats necessiten de la implicació dels nois i noies i això els fa entendre l’esforç i la responsabilitat necessàries per aconseguir els objectius que es desitgen.

També participem en activitats voluntàries de les festes populars que s’organitzen a la vila, implicant-nos en la organització i el desenvolupament de les mateixes, com ara els tallers del Serpent dels menuts, el Campament Reial o la caminada nocturna de Fes-te Jove.

tallers

Alhora, també podrem gaudir del Grup de Muntanya que ens proposa matinals a diversos punts de la geografia catalana. Aquesta proposta és, doncs, una bona oportunitat per treballar el contacte amb la natura conjuntament: infants, joves, pares, caps i tothom que tingui ganes de participar-hi.

DSC_1177

Finalment, els campaments d’estiu són la culminació d’un curs ple d’esforç. Durant una setmana ens endinsem a la natura per treballar valors, habilitats i situacions que no es poden tractar en el context d’una ciutat, per exemple l’austeritat de dormir en tendes i no gaudir de totes les comoditats que trobaríem a casa, la desconnexió que ens ofereix un entorn natural, sense ordinadors, telèfons o altres aparells, l’oportunitat de convivència que ofereix és única. Els campaments són, doncs, una activitat clau per tancar el curs i seguir treballant l’escoltisme i el guiatge.

“Molta gent petita, en molts llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”

Eduardo Galeano