L’Agrupament

L’Agrupament Escolta i Guia Arrels de Manlleu forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i té com a finalitat l’educació en el lleure d’infants i joves des del voluntariat, a partir del mètode escolta, per contribuir a la transformació social.

Actualment, l’AEiG Arrels està format per un Equip de Caps de 15 persones i una quarantena d’infants i joves, dividits entre les unitats de Castors i Llúdrigues, Llops i Daines, Ràngers i Noies Guia i Pioners i Caravel·les (la unitat de Trucs no està oberta).

L’Equip de Caps del curs 2017-2018 és el següent:

  • Castors i Llúdrigues: Mar Soler, Laura Riera, Marc Fuster i Pol Nabil Larrad.
  • Llops i Daines: Bruna Maneja, Nil Vera, Marta Rosell i Paula Larrad.
  • Ràngers i Noies Guia: Olga Maneja, Míriam Giménez i Rosabla Capdevila.
  • Pioners i Caravel·les: Sílvia Pujolràs, Meri Capdevila, Clara Altimires i Mireia Padrós.

Així mateix, l’Equip d’Agrupament 2017-2018 està format per:

  • Meri Capdevila, cap d’agrupament i secretària.
  • Mar Soler, secretària.
  • Rosalba Capdevila, responsable pedagògica.
  • Gerard Vallejo, cap d’agrupament i responsable pedagògic.
  • Nil Vera, administrador.
  • Sílvia Pujolras, administradora.

Pel que fa a l’organització, les decisions es prenen al Consell de Caps, convocat un cop al mes i al qual assisteixen la totalitat de l’Equip de Caps. Aquest Consell és preparat anteriorment per l’Equip d’Agrupament, i s’hi tracten tots aquells temes relacionats amb l’activitat de l’entitat. Alhora, els caps també formen part de diferents comissions, que tenen diferents objectius: n’hi ha algunes de caràcter anual, com ara la comissió comunicació, les comissions de material, la comissió redactora del PEA, etc., mentre que n’hi ha d’altres de caire més puntual (comissió St. Jordi, Nadal, castanyada, terrenys de Campaments, etc.).

Els caus tenen lloc, normalment, els dissabtes de 4 a 6 de la tarda als locals de l’Agrupament, i s’hi porten a terme diferents activitats relacionades amb l’educació en el lleure per a la transformació social, missió de l’entitat. També es realitzen sortides de cap de setmana conjuntes de tot l’Agrupament, així com sortides de les diferents unitats per separat. A l’estiu té lloc una de les activitats més importants de tot el curs escolta: els Campaments: durant una setmana, totes i tots els membres de l’AEiG gaudeixen d’una setmana en contacte amb la natura i plena d’aventures i experiències.

P9020058.JPG

“L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món”

Nelson Mandela.