Història

Els orígens de l’Agrupament es remunten a un grup de reflexió vinculat a l’escola La Salle de Manlleu creat el 1993. L’any 1995, aquest grup de reflexió va decidir assumir la metodologia educativa escolta i guia i es va incorporar a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Naixia, així, l’Agrupament Escolta Arrels La Salle de Manlleu. Durant la primera dècada d’existència, l’Agrupament va tenir una doble identitat: era part de MEGSJC i alhora de La Salle; formava part, també, de Joves La Salle.

Amb el pas dels anys, el projecte es va anar consolidant i va anar-se transformant. L’any 2013, fruit d’un extens debat, es va decidir abandonar Joves La Salle. Un anys després, el 2014, es va canviar el nom de l’entitat, que es passaria a dir Agrupament Escolta i Guia Arrels de Manlleu.

Des de la seva creació, l’AEiG Arrels ha estat vinculat a les festivitats de Manlleu, participant activament, entre d’altres, a l’organització de l’emblemàtica Festa del Serpent, a la cavalcada de Reis, a la Comissió Fes-te Jove, etc. També són destacables les celebracions del quinzè i el vintè aniversari de l’Agrupament, que van comptar amb diverses activitats obertes a tot el poble.