Les unitats de CiLL, DiLL i RiNG col·laboren al Mostreig de Fonts del Grup Defensa del Ter

El passat dissabte, les unitats de CiLL, DiLL i RiNG del nostre Agrupament van participar al Mostreig de Fonts 2019 impulsat pel Grup Defensa del Ter (GDT), que té per objectiu fer una radiografia anual de l’abast de la contaminació de les fonts osonenques com a conseqüència dels abocaments massius de purins que contaminen els aqüífers i destrossen el nostre territori.

Després d’una breu presentació de l’entitat als infants i joves del cau, dos membres del GDT van acompanyar-nos en una caminada que va tenir dues parades: la primera, a la Font de la Cadernera, que, segons l’anàlisi que vam fer entre totes i tots al moment, almenys triplicava la concentració de nitrats apta per al consum humà; la segona, després de recórrer el passeig del Ter sencer i travessar bona part de l’Arborètum, va tenir lloc a la Font de Tarrés, on vam poder comprovar que, tot i estar connectada, la font no raja.

Aquesta és la segona col·laboració que el GDT porta a terme amb agrupaments escoltes osonencs amb l’objectiu de posar en valor les fonts del nostre territori a la vegada que es difon la problemàtica dels purins entre els més joves.

WhatsApp Image 2019-02-02 at 18.16.30 (1)WhatsApp Image 2019-02-02 at 18.16.30


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s